ΜΙΛΑ ΜΟΥ

ΓΡAΦΕΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΡΟΤΑΣ

Η Νατάσα (Μητέρα Satela) κάνει voodoo και λύνει μάγια

02.05.2017

«Satela Satela Bon Manbo Yagaza σημαίνει γεννημένη ιέρεια βουντού και το πήρα αφότου βαφτίστηκα από τα Άγια Πνεύματα της Βουντού. Το κοσμικό όνομά μου είναι Νατάσα, αλλά δεν το χρησιμοποιώ πλέον».
 

Η Μητέρα Satela όπως την αποκαλούν, είναι Ιέρεια Αιτινού Βουντού και κατάγεται από την Ελλάδα. «Ο πατέρας μου ήταν Έλληνας μετανάστης στην Αμερική, αλλά δεν τον γνώρισα ποτέ. Στην Ελλάδα όμως έζησα 9 χρόνια εξ αιτίας της αδελφής μου η οποία είναι παντρεμένη και ζει εκεί, γι’ αυτό έμαθα να μιλώ και να γράφω τόσο καλά ελληνικά. Επίσης, είναι και το DNA που δεν αλλάζει».

Τη Μητέρα Satela την ανακάλυψα από τη σελίδα της στο Facebook, άλλωστε όταν έχεις «περίεργους» φίλους, πέφτεις πάνω σε περίεργα πράγματα, μου είχε πει ο φίλος που είχε κάνει «like» στη σελίδα της. Την έψαξα λίγο πριν στείλω μήνυμα, έμοιαζε αληθινή. Μάλιστα, είχε και πρόσφατες αναρτήσεις όπου «μάλωνε» τους φαν της από Ελλάδα και Κύπρο, γιατί όπως έλεγε δεν διαβάζουν το βιογραφικό της πριν της στείλουν μήνυμα και όλοι τη ρωτάνε συνεχώς πού είναι και πώς μπορούν να τη βρουν.

Η ίδια ζει εδώ και χρόνια στην Αμερική δουλεύοντας πολύ και μέσω διαδικτύου. Η απάντησή της στο μήνυμα μου ήταν άμεση και σε άπταιστα ελληνικά. Της εξήγησα ποιος είμαι και τι θέλω να κάνουμε και δέχτηκε με ενθουσιασμό!

Άλλωστε, για την ίδια αυτό που κάνει είναι κάτι βαθύτερο και πιο ουσιαστικό από μια απλή δουλειά. Είναι η ζωή της, ο τρόπος σκέψης της, η κοσμοθεωρία της και είναι χαρά της να προωθεί όλη αυτή την πνευματικότητα (όπως η ίδια την περιγράφει), σε όποιον θέλει πραγματικά να τη βιώσει.
 

Με τη Βουντού ασχολήθηκα το 2009, αφού είχα ήδη δεχθεί πολλές και συνεχόμενες επισκέψεις από πνεύματα. Όταν σε διαλέγουν δεν μπορείς να κρυφτείς, πρέπει να ακολουθήσεις.

Πώς και πότε ασχολήθηκες με τη μαγεία και τα voodoo;
Δεν νομίζω πώς η μαγεία είναι η κατάλληλη λέξη. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου μικρή, η μαμά μου συνήθιζε να κάνει προβλέψεις σε γείτονες και φίλους. Πάντα το σπίτι μας ήταν γεμάτο με άγνωστους ανθρώπους που ήθελαν βοήθεια. Γυναίκες που ήθελαν να κρατήσουν την οικογένεια τους δεμένη. Να προστατευτούν από βίαιους άντρες κ.ο.κ. Έτσι μπορώ να πω πως μεγάλωσα μέσα στη «μαγεία». Με την αδελφή μου, για παιχνίδι βέβαια τότε, «ρίχναμε» τα χαρτιά για να δούμε να θα περάσουμε στο διαγώνισμα και κάναμε ξόρκια για να βρούμε τις σωστές απαντήσεις στο τεστ, είχε πολύ πλάκα.

 Όλοι είμαστε ικανοί να επικοινωνούμε με τον Θεό και τα πνεύματα, δεν είναι θαύμα.

Με τη Βουντού ασχολήθηκα το 2009, αφού είχα ήδη δεχθεί πολλές και συνεχόμενες επισκέψεις από πνεύματα. Όταν σε διαλέγουν δεν μπορείς να κρυφτείς, πρέπει να ακολουθήσεις. Το 2010 έκανα την πρώτη μου βάπτιση στη θρησκεία και το 11’ πήρα τον πρώτο ιερατικό βαθμό. Τέλος το 13’ δέχτηκα τη μεγαλύτερη ευλογία από τα πνεύματα, τα οποία με έχρισαν Ιέρεια. Το ονομάζω ευλογία, γιατί οι περισσότεροι χρειάζονται 10 χρόνια για να πάρουν αυτό το βαθμό. Εμένα τα πνεύματα με επέλεξαν πολύ πιο σύντομα.

​Δυστυχώς ο κόσμος βλέπει αυτές τις χαζές ταινίες με κούκλες βουντού και βελόνες και έχει δημιουργήσει λάθος στερεότυπα.

Έχεις κάποιες ειδικές ικανότητες; Τι ακριβώς κάνεις;
Προσεύχομαι στον Θεό και τα άγια πνεύματα και βοηθάω τους ανθρώπους όπως και αν μπορώ. Δεν θεωρώ όμως ότι έχω διαφορετικές ικανότητες από εσένα, ούτε από κάποιον άλλον, εκείνες όμως που έχω, ξέρω πώς να τις χρησιμοποιώ. Όλοι είμαστε ικανοί να επικοινωνούμε με τον Θεό και τα πνεύματα, δεν είναι θαύμα. Απλά οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να λαμβάνουν τα μηνύματα, έχουν χάσει τη σύνδεση και πλέον οι περισσότεροι είναι κουφοί και τυφλοί.
 


 

Αυτό που μου περιγράφεις πλησιάζει πολύ με τον Χριστιανισμό. Γιατί θεωρείς ότι υπάρχει μια τόσο αρνητική εικόνα για τη μαγεία και τα βουντού;  
Δυστυχώς ο κόσμος βλέπει αυτές τις χαζές ταινίες με κούκλες βουντού και βελόνες και έχει δημιουργήσει λάθος στερεότυπα. Πολλοί πιστεύουν πως η βουντού είναι μια σκοτεινή θρησκεία που διοικείται από ανθρώπους που ασκούν εξουσία, για να βλάψουν το πνεύμα και το σώμα άλλων ανθρώπων. Το μεγαλύτερο κομμάτι της θρησκείας μας είναι θεραπείες με βότανα. Σε μια τελετή βουντού, για παράδειγμα, όταν καλούμε ένα πνεύμα το κάνουμε για να επουλώσει πληγές και όχι να τραυματίσει κάποιον.

Kαμιά θρησκεία δεν είναι καλύτερη από την άλλη. Στον πλανήτη λατρεύουν περισσότερες από 7000 διαφορετικές θεότητες, γιατί ο δικός σου Θεός να είναι ο σωστός;

Τα άτομα που ασκούν βουντού δηλαδή δεν έχουν δυνάμεις;
Οι Voodoo practitioners βλέπουν τον εαυτό τους ως υπηρέτες των πνευμάτων. Δεν διατάζουν τα πνεύματα να κάνουν πράγματα, αντίθετα παρέχουν σε αυτά προσφορές και τιμές και ακολούθως ζητάνε για τη βοήθεια τους. Χρειάζονται πολλά χρόνια εξάσκησης πριν μπορέσεις να εκτελέσεις μια τελετή βουντού. Εμείς δεν ακολουθούμε την τακτική των Καθολικών ή των Ορθόδοξων Χριστιανών, όσα περισσότερα δώσουμε στον κόσμο, τόσο καλύτερα. Για να μπεις στην θρησκεία βουντού πρέπει να είναι γραφτό. Αν είναι γραφτό, τότε θα βρεις εκεί τον πνευματικό σου πατέρα ή μητέρα βουντού, με τους οποίους θα έχεις στενή σχέση για όλη σου τη ζωή.  Σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν κανόνες και όρια, σε άλλες περισσότερα και σε άλλες λίγα. Πάντως ότι και να επιλέξεις, πρέπει να ακολουθήσεις τους κανόνες.
 


 

Η Bουντού είναι αναγνωρισμένη θρησκεία;
Ναι, η Αιτίνο βουντού είναι αναγνωρισμένη θρησκεία όπως η δική σας. Στην Αϊτή δε, είναι αναγνωρισμένη ως κύρια θρησκεία. Ο πληθυσμός εκεί είναι 80% καθολικοί, 20% ορθόδοξοι και 100% βουντού. Στην Αιτίνο βουνού πιστεύουμε στο Θεό και τα Άγια Πνεύματα. Πιστεύουμε πως τα πνεύματα στάλθηκαν στη γη ως διαμεσολαβητές του Θεού με τον άνθρωπο. Όπως και να έχει, θα ήθελα να διευκρινίσω πως καμιά θρησκεία δεν είναι καλύτερη από την άλλη. Στον πλανήτη λατρεύουν περισσότερες από 7000 διαφορετικές θεότητες, γιατί ο δικός σου Θεός να είναι ο σωστός;

Πιστεύω στον Θεό. Δεν με νοιάζει πως θα τον καλέσεις, ένας είναι.

Οι άλλες θρησκείες πως σας αντιμετωπίζουν; Είχατε ποτέ προβλήματα;  
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με καμία θρησκεία, εκτός από τους Ορθόδοξους οι οποίοι μας φοβούνται. Το ονομάζω φόβο, γιατί βρίζεις, δικάζεις και χτυπάς κάτι που φοβάσαι και δεν ξέρεις. Οι Έλληνες όμως ξεχνάνε ότι οι πρόγονοι τους ήταν πολυθεϊστές και πίστευαν στο δωδεκάθεο. Η Ορθοδοξία πάτησε πάνω στη θρησκεία των προγόνων τους, την κατέστρεψε και κατάφερε να είναι σήμερα εδώ. Όταν εσύ δεν σέβεσαι το ίδιο σου το αίμα και γυρίζεις την πλάτη στου προγόνους σου που πολέμησαν και πέθαναν για εσένα, τι είδους θρησκεία είναι αυτή; Στη βουντού πρώτα απ’ όλα τιμάμε τους προγόνους μας, γι’ αυτό επιβιώσαμε τόσες χιλιάδες χρόνια και ακόμη αντέχουμε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ «ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΩΝ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ [ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ]


 

Εσένα ποια η σχέση σου με τον Θεό και τις θρησκείες;
Όπως ανέφερα και πριν, πιστεύω στον Θεό. Δεν με νοιάζει πως θα τον καλέσεις, ένας είναι. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με καμία θρησκεία, όλες είναι πανέμορφες. Κάποιος που το ψάχνει αρκετά, θα συμφωνήσει πως όλες οι θρησκείες είναι πολλοί διαφορετικοί δρόμοι, οι οποίοι όμως οδηγούν σε έναν προορισμό.

Αν κάποιος προκαλέσει θάνατο σε ένα άτομο, τότε αυτό είναι μαύρη ψυχή, όχι μαύρη μαγεία.

Τα μαγικά ξόρκια και τα voodoo έχουν σχέση με τον σατανισμό και τη μαύρη μαγεία;
Κατηγορηματικά όχι. Αυτή είναι μια ερώτηση που δέχομαι συνήθως από παιδιά, αλλά καταλαβαίνω. Το μαύρο και το άσπρο, το καλό και το κακό είναι σχετικά και όλα πρέπει να υπάρχουν με ισορροπία. Όσον αφορά τα ξόρκια για παράδειγμα, το καλό και το κακό προέρχεται από το άτομο που το κάνει. Μπορείς να καλέσεις «κακά» πνεύματα για να γιατρέψουν μια αρρώστια ή να αποδυναμώσουν μια κατάρα, άρα σε αυτή τη περίπτωση τι είναι κακό και τι κακό; Αν όμως κάποιος προκαλέσει θάνατο σε ένα άτομο, τότε αυτό είναι μαύρη ψυχή, όχι μαύρη μαγεία. Ο Θεός έστειλες τους αγγέλους (καλός οιωνός), για να αφανίσουν το Σόδομα και τη Γόμορρα, πεθάναν όλο. Αυτό σε ποια κατηγορία εντάσσεται;
 


 

Εσύ τι είδους ξόρκια κάνεις;
Κάνω πνευματικές εργασίες. Όπως ανέφερα και πριν τιμάμε τους προγόνους μας και το Θεό, και ακολούθως ζητάμε χάρη για κάποιο άτομο. Όπως μια μητέρα πάει στον Άγιο Ραφαήλ να κάνει τάμα για το ανάπηρο παιδί της και αφήνει χρήματα, τιμαλφή και άλλα πράγματα αξίας, και ζητά χάρη από το Θεό και στη Βουντού αυτό κάνουμε. Απλά εκεί το ξόρκι είναι χριστιανικό και είναι προφανώς πιο αποδεκτό.

Ο κόσμος χρειάζεται αγάπη, μίσος έχουμε αρκετό.

Επικαλείσαι σκοτεινές ή άγνωστες δυνάμεις για πετύχει κάποιο ξόρκι;
Στη Βουντού όπως και στον Χριστιανισμό, ο κάθε Άγιος είναι υπεύθυνος για συγκεκριμένα πράγματα. Επικαλούμαι το κατάλληλο πνεύμα, ανάλογα της περίπτωσης.
 

Η οικογένεια και οι δικοί σου αντέδρασαν ποτέ αρνητικά σε αυτά που κάνεις;
Όχι, δεν είχα ποτέ αντιδράσεις. Άλλωστε ο άντρας μου είναι κι αυτός Ιερέας Αιτινού Βουντού και αυτός το έχει μέσα στο αίμα του, γιατί είναι η μητέρα του είναι από την Γκάνα της Αφρικής.
 


 

Ο κόσμος που σε επισκέπτεται τι ζητάει περισσότερο;
Νομίζω ότι το 95% των ανθρώπων που έρχονται σ’ εμένα θέλουν να φροντίσουν τα ερωτικά τους. Ο κόσμος χρειάζεται αγάπη, μίσος έχουμε αρκετό.
 

Η Βουντού, μας είπες πριν, μπορούν να γιατρέψουν ασθένειες και αρρώστιες. Σου έτυχε ποτέ;
Ναι βέβαια, αυτό άλλωστε είναι και το βασικό στοιχείο της θρησκείας μας. Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία την αποζητά για άλλα πιο ασήμαντα πράγματα. Επίσης, θεράπευσα και πολλές περιπτώσεις εξαρτήσεων από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Πάντα λέω, αν πας σε μια γυναίκα για ερωτικό ξόρκι και εκείνη είναι μόνη και δυστυχισμένη, πώς θα μπορέσει να σου προσφέρει την αγάπη και να σε κάνει ευτυχισμένο;

Ποιο ήταν το πιο περίεργο/αλλόκοτο αίτημα που έλαβες ποτέ;
Το να σκοτώσω τον άντρα ή τη γυναίκα τους. Εννοείται πως δεν τον έκανα ποτέ.
 


 

Λένε πως αν κάνεις κακό σε κάποιον, αυτό θα γυρίσει τελικά πάνω σου. Είχες κάποια τέτοια περίπτωση;
Ό, τι πάει έρχεται πίσω, αλλά μόνο σε αυτούς που δεν ξέρουν τι κάνουν.
 

Χρησιμοποιείς τις δυνάμεις σου και για δικό σου όφελος ή μόνο για τους πελάτες σου;
Βέβαια και το κάνω. Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου πως είναι δυνατόν να βοηθήσεις άλλους. Πάντα λέω, αν πας σε μια γυναίκα για ερωτικό ξόρκι και εκείνη είναι μόνη και δυστυχισμένη, πώς θα μπορέσει να σου προσφέρει την αγάπη και να σε κάνει ευτυχισμένο; Είναι λες και πας γυμναστήριο και ο προπονητής σου είναι υπέρβαρος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: «ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΣΟΥ;»

 

Τι χρειάζεται να έχει μαζί του κάποιος που θέλει να κάνει ένα ξόρκι;
Πάντα εξαρτάται από την περίπτωση. Μπορεί να μην χρειαστεί να φέρει τίποτα. Μπορεί όμως να πρέπει να φέρει προσωπικά αντικείμενα ή υλικό από το σώμα του όπως τρίχες, νύχια κλπ.
 

Έρχονται να σε βρουν ή πας εσύ όταν σε καλέσουν;
Περισσότερο επισκέπτομαι εγώ τους πελάτες μου. Πολλές φορές είναι άρρωστοι ή μικρά παιδιά, άρα είναι δύσκολη η μετακίνηση τους. Επίσης πολλοί θέλουν αγιασμό του σπιτιού ή του γραφείου τους.
 


 

Μένεις Αμερική, μπορεί κάποιος να σε «χρησιμοποιήσει» από απόσταση; Από Κύπρο για παράδειγμα μπορούν μέσω διαδικτύου να προχωρήσουν σε κάποιο ξόρκι;
Εννοείται. Όπως είπαμε έχει να κάνει με πνεύματα και εκείνα ξέρουν ποιος είσαι και που θα σε βρουν. Όταν κάνουμε τάμα δεν πάμε απαραίτητα στην εκκλησία, απευθυνόμαστε απλά στον Άγιο και του ζητάμε τη χάρη που θέλουμε. Είναι το ίδιο πράγμα.

Δεν είμαστε Θεοί, μπορούμε να ζητάμε αλλά όχι να απαιτούμε, δεν είναι στο χέρι μας.

Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο είδος πελάτη;
Αυτοί που έχουν δει όλες τις ταινίες του Χάρι Πόττερ.
 

Ποιοι σε επισκέπτονται περισσότερο άντρες ή γυναίκες;
Περισσότερο γυναίκες, μάνες, αδελφές, σύζυγοι.
 


 

Έχεις κάνει ξόρκια και μάγια τα οποία δεν πέτυχαν;
Θα έλεγα ψέματα αν σου έλεγα ότι έχω 100% επιτυχία σε όλα, όπως αγαπούν να λένε οι περισσότεροι «μάγοι». Δεν είμαστε Θεοί, μπορούμε να ζητάμε αλλά όχι να απαιτούμε, δεν είναι στο χέρι μας.
 

Μπορείς να έρθεις σε επαφή με νεκρούς και πνεύματα;
Μα αυτή είναι η φιλοσοφία όλης της θρησκεία μας και είναι απαραίτητο.
 

Χρειάζονται άλλα μάγια για άντρες και άλλα για γυναίκες;
Όχι καμία σχέση. Η ψυχή δεν έχει φύλο κι εμείς ασχολούμαστε με την ψυχή, το πνεύμα. Είμαστε όλοι πνεύματα και μετά το θάνατο αυτό που μένει είναι η ενέργεια, το σώμα χάνεται.
 


 

Ποιο είναι το πιο τρομακτικό ξόρκι που έκανες;
Δεν υπάρχει τρομακτικό «ξόρκι», υπάρχουν εργασίες που δεν μου αρέσει να κάνω, αλλά και πάλι ποια είμαι εγώ να κρίνω. Αν αυτό θέλει ο Θεός, πρέπει να το κάνω.  
 

Τέλος, τι κόστος έχει ένα ξόρκι ή μια πνευματική εργασία όπως την ονομάζεις;
Το κόστος κάθε πνευματικής εργασίας, εξαρτάται πάντα από την κατάσταση του κάθε ατόμου. Άλλα υλικά χρειάζονται για μια εργασία που αφορά απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και διαφορετικά υλικά για μια γυναίκα που θέλει να κάνει τον άντρα της να την αγαπήσει ξανά, ή να μην την χτυπάει. Σημασία στην περίπτωση μας έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Είμαστε όλοι ξεχωριστοί και έχουμε διαφορετικά προβλήματα. Μόνο όταν μου πεις για την περίπτωση σου, μπορώ να ξέρω τι χρειάζεσαι και να το κοστολογήσω, σύμφωνα με τα υλικά και τον κόπο. Πολλές φορές μάλιστα χρειάζονται δύο ή και περισσότερα άτομα για να εκτελέσουν μια πνευματική εργασία, άρα είναι λογικό το κόστος να ανεβαίνει. Ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τους ανθρώπους για τη δουλειά τους, άλλωστε κανείς ποιος δουλεύει και δεν θέλει να πληρώνεται, είναι θέμα επιβίωσης.